mandag 28. januar 2013

Utplassering - Dag 1

I dag begynte mine tre uker utplassert på kartverket. Arbeidsdagen startet klokken 08:00.
På arbeidsplassen begynte vi med en frokostkaffe sammen med andre IT-ansatte. Her ble det nevnt at de samlet seg tidlig på dagen fordi det var sjelden det passet senere på dagen. I frokostkaffepausen fikk vi hilst på de fleste som jobbet på IT-avdelingen.

Første oppgaven vi fikk var å sette opp vår egen lille arbeidsplass. På arbeidsplassen fikk vi vår egen lille PC med en skjerm, et tastatur og en mus. Her kan vi sitte og gjøre diverse oppgaver vi får.


Den andre oppgaven vi fikk var å feilsøke en mousetrapper, hos en bruker, som ikke ville fungere. Her tok vi en kjapp restart og problemet var fikset!

Samme bruker ringte noen minutter senere og fortalte at Outlook ikke fungerte. Hun hadde nemlig glemt sin egen PC hjemme og måtte dermed bruke en låne-PC. Denne PC-en hadde ikke administratorrettigheter og hadde dermed ikke skiftet IP-adresse etter domenet var endret. Vi la inn ny IP-adresse i en fil og restartet PC-en på nytt, og dermed var problemet løst!

Etter å ha sittet litt på PC-en, og skrevet dette blant annet, skulle vi ned og bytte RAM-brikker (2 GB til 4 GB) på to PC-er. Her fikk vi litt vanskeligheter da den ene RAM-brikken var defekt. Vi måtte opp på IT-avdelingen igjen og plukke ut RAM-brikker fra PC-er som skulle kastes. Her fant vi tre RAM-brikker som var akkurat slik vi trengte dem og vi kunne dermed bytte RAM-brikker på den andre PC-en også.

Til slutt endte vi opp med å bare sitte og gjøre oppgaver! Fikk gjort ganske mange oppgaver, og det var godt å bli ferdig med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Thanks bro!