mandag 28. januar 2013

Brukere, grupper og OU - Teoretiske oppgaver


Teoretiske oppgaver.

1. Du skal opprette et nettverk med inntil 100 brukere: hvilken standard vil du velge for brukernavnene?
Jeg vil velge å bruke fornavn.fødselsnummer+to ekstra tall.

2. Hvilken passordpolitikk har Windows 2008 forhåndsdefinert?
Windows 2008 har forhåndsdefinert passordpolitikken slik at man må bytte passord når man logger inn første gangen.

3. Hvilken passordpolitikk ønsker du på din server? Begrunn svaret.
På min server, gjør jeg slik at alle må  bytte passord når man logger inn første gang. Da er man mer sikker på at brukeren husker passordet når det blir litt mer "personlig" (så brukeren slipper å spørre etter passordet eller må skrive det ned). Det gjør det også vanskeligere for folk som ikke skal ha tilgang til å brukeren å gjette passordet.

4. Hvordan endrer man den forhåndsdefinerte passordpolitikken?
Denne endres når man lager en bruker. Etter man har skrevet inn navn og innloggingsnavn, kommer det alternativer om hvordan man vil ha passordpolitikken. Man får da alternativene: "Bruker må bytte passord på neste innlogging", "Bruker kan ikke bytte passord", "Passord går aldri 'ut på dato'", Brukeren er deaktivert"

5. Hvilke forhåndsdefinerte brukere finnes?
Det finnes to forhåndsdefinerte brukere: Guest og Administrator.

6. Hvorfor bruker vi standardbrukere?
Vi bruker administrator en gang når vi logger oss inn første gangen og guest brukes av folk som ikke har brukere på serveren. Administrator skal egentlig bare brukes en gang og det er når man logger seg inn første gangen.

7. Hvorfor er det vanlig å ikke aktivisere guest-brukeren?
Det er vanlig å ikke aktivisere guest-brukeren fordi da kan hvem som helst logge seg på serveren fordi guest-brukeren ikke har noe passordpolitikk eller noe sikkerhet.

8. Hva er et hjemmeområde?
Et hjemmeområde er et personlig filområde hver bruker har på serveren.

9. Hva er et påloggingsskript (login script)?
Et login script er noe som kjører hver gang man logger seg på brukeren sin. Disse lages på forhånd og kjører automatisk ved login. Her kan man gjøre slik at f.eks. bakgrunnsbilde alltid blir gjort om til et spesielt bilde, uansett hva man har byttet til, hver gang man logger seg på.

10. Hva er en OU?
OU - Organizational Unit - sørger for å klassifisere objekter plassert i kataloger, eller navn inn i et "digital certificate hierarchy", som vanligvis brukes til enten å skille mellom folk med samme navn, f.eks. Ola Hansen i markedsføring og Ola Hansen i kundeservice, eller å pakke ut myndighet til å opprette og administere objekter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Thanks bro!