torsdag 31. januar 2013

Filer og mapper - Teoretiske oppgaver

Teoretiske oppgaver 

1. Forklar hovedforskjellen mellom FAT og NTFS

Jeg kan ikke kun finne en hovedforskjell, men det er jo en stor forskjell at man ikke kan opprette en fil større enn 4 GB i FAT og at man ikke kan lage en FAT-partisjon større enn 32 GB. Andre forskjeller er at Mac ikke støtter NTFS, men kan både lese og skrive FAT. NTFS har også bedre sikkerhet når man kan kryptere og bruke tillatelser for å begrense tilgang til filer.

2. Hvordan fungerer komprimering i NTFS?

NTFS komprimerer filer med en variant av komprimeringsalgoritmen som brukes til .zip-filer. En komprimeringsalgoritme er en bestemt serie av trinn som kreves for å utgjøre en bestemt handling (som i dette tilfellet er å redusere filstørrelsen). Man kan lese og skrive filene fortsatt. Anbefales ikke å komprimere store filersystem til servere eller nettverksstasjoner, fordi dette tar veldig mye prosessorkraft.

3. Hvilke fordeler har DFS for brukere i nettet?

DFS - Distributed File System gjør at det blir enklere for brukere å finne frem til filer som er spredd over flere servere. Den knyter sammen flere delinger, slik at de henger sammen i en filstruktur.

4. Hvilke fordeler har DFS for administratoren i et nettverk?

Hvis man bruker to eller flere delinger på hver sin server med samme innhold, så vil brukerne automatisk bli fordelt over forskjellige servere.
Vi kan stoppe en server for å utføre vedlikehol, uten at brukerne merker det.
Ved bruk av flere servere, som inneholder det samme, gir det bedre driftssikkerhet, slik at hvis en stopper vil den andre fortsatt kunne brukes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Thanks bro!