onsdag 30. januar 2013

Backup - teoretiske oppgaver

Teoretiske oppgaver 

1. Hvorfor er det viktig å ta backup?
Det er viktig for å miste så lite data som mulig om strømmen går eller serveren krasjer. Ikke bare er det viktig å ta backup av serveren, men også klientene. Det er viktig at de også får beholdt så mye dokumenter, bilder og diverse filer som mulig.

2. Hvilke typer sikkerhetskopier finnes?
 Det finnes to, alternativt tre typer sikkerhetskopier:


  • Full kopi (nivå 3)
    Sikkerhetskopi av all data, slik de ligger på en disk på det aktuelle tidspunkt (gjøres f.eks. en gang i måneden). 
  • Kumulativ (inkrementell) kopi (nivå 1)
    Sikkerhetskopi av alle data som er endret siden siste fulle kopi. 
Alternativ: 
  • Inkrementell kopi (nivå 2)
    Sikkerhetskopi av alle data som ble endret siden siste kopi - uavhengig av om det var nivå 1 eller 3. 


3. Forklar hvordan du tar backup i Windows 2008 Server.
Man tar backup ved å installere en feature med navn Windows Server Backup. I dette programmet kan man velge om man vil ta backup manuelt eller automatisk. Funksjonene installeres selv, og man ser i installeringsloggen om noe har gått galt. For å automatisere backup, brukes Server Schedule Wizard, og her kan man velge om man vil ta backup av hele serveren eller om man bare vil ta backup av bestemte mapper osv. Man kan også velge når man vil at backup skal bli tatt - en gang om dagen eller flere ganger om dagen.

4. Søk på nettet og finn tredjeparts program for å ta backup.
Jeg fant mange gratisprogram da jeg søkte på google. Jeg tar for meg FBackup, som er gratis både for privat bruk og bruk i bedrifter. Dette programmet fungerer nesten likt som Windows Server Backup.

5. Ta utgangspunkt i en bedrift du kjenner. Hvilke rutiner synes du de bør ha for backup?
Da jeg kjenner til veldig få bedrifter, så tar jeg bare litt generelt. Jeg synes det høres mest fornuftig å ta full kopi minst en gang i døgnet og kumulativ kopi flere ganger om dagen, siden data blir ofte endret på, og kopi bare en gang i døgnet er litt lite.

6. Hva mener vi med fysisk sikring av nettverket? Nevn tre aktuelle tiltak.
Med fysisk sikring mener vi at nettverksutstyret bør stå et sted hvor man har god kjøling, hvor man har gode låsemuligheter (f.eks. med kortlåser som logger hvem som har vært inne) og at nettverksutstyret er godt beskyttet mot skadelige ting (f.eks. at det ikke faller ned og at ingenting faller ned på det).

7. Hva mener vi med logisk sikring av nettverket? 
Med logisk sikring mener vi at uautoriserte brukere skal få tilgang til nettverket. Dette kan f.eks. gjøres ved hjelp av en brannmur. Det er også viktig å sikre seg ved å endre eller skjule SSID og sette skikkelige WEP-nøkler.

8. Hvordan fungerer shadow copies?
Shadow Copies fungerer slik at den tar (både manuell og automatisk) sikkerhetskopi eller snapshots av data, selv om den har en lås på seg i et bestemt tidsrom. Filsystemet må være NTFS for at dette skal fungere. Shadow Copies kan opprettes på både lokale og eksterne volum av Windows-komponenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Thanks bro!